Boomgaardt assistent Caldas bij hockeydames

Boris (borisz)

Alexander Cox en Taco van den Honert gaan niet verder als de assistenten van vrouwenbondscoach Max Caldas. Het duo wordt vervangen door Ageeth Boomgaardt (assistent-bondscoach) en Thomas Tichelman (assistent-trainer). Ook manager Clarinda Sinnige keert niet terug in de technische staf.

Boomgaardt assisteerde Caldas begin dit jaar al tijdens de Champions Trophy toen Van den Honert niet mee naar Argentinië ging omdat hij vader werd. De oud-international, die bijna tweehonderd interlands op haar naam heeft staan, staat momenteel aan het roer bij de vrouwen van Oranje Zwart, en coachte eerder al Nederlands meisjes A.

Tichelman heeft jarenlange ervaring als assistent bij de Oranjemannen. De trainer zat in de staf van Roelant Oltmans, Michel van den Heuvel en tot voor kort die van Paul van Ass. Wie de vervanger van manager Sinnige wordt is nog niet bekend. Conny van Bentum wordt teamarts. Fysio's zijn tot dusver Bas van der Pol en Johannes Veen. De derde plek moet nog opgevuld worden. Lars Gillhaus gaat als video-operator aan de slag.

Eric Verboom is de nieuwe assistent-bondscoach van de Nederlandse hockeymannen. De Brabander - momenteel coach van het Belgische Dragons - werkte eerder al voor de KNHB, onder andere als bondscoach van Jong Oranje vrouwen en de Nederlandse zaalvrouwen.

Oud-international Maarten van Heeswijk is de nieuwe manager van het keurkorps van bondscoach Paul van Ass. Van Heeswijk vervulde deze taak al eerder bij de Oranjemannen van de Olympische Spelen van 2000, met wie hij een gouden plak veroverde. De staf bestaat verder uit Gerold Hoeben (assistent-trainer en analist), teamarts Wart van Zoest, video-operator Lars Gillhaus en fysio’s Henk Willem van der Kamp, Mischa Vermeijs en Rick Cost.