Deze week in première (week 44)

dekatophetspek

Welke films verschijnen deze week in de bioscoop? FOK!film zet ze allemaal op een rij. Deze week zijn de nieuwkomers op het witte doek: Skyfall (vanaf 31 oktober) en Robot & Frank (vanaf 1 november).

Skyfall

We hebben er een hele tijd op mogen wachten, maar daar is hij dan: de nieuwe 007-film Skyfall. In de 23e Bond-film wordt de loyaliteit van James Bond aan zijn baas M (Judd Dench) behoorlijk op de proef gesteld wanneer hij een aantal geheimen uit haar verleden ontdekt. De derde keer dat Daniel Craig in de huid van de meest bekende geheim agent ter wereld mag kruipen. We zijn razend benieuwd wat Sam Mendes er van heeft gemaakt. Jullie ook?

Robot & Frank

 

De oude verzuurde gierigaard Frank (Frank Langella) is een eenzame man. Zijn enige passie is het lezen van boeken. De enige die goed met Frank op kan schieten is de bibliothecaresse Jennifer (Susan Sarandon) bij wie hij regelmatig een bezoekje brengt. Als blijkt dat Frank last heeft van geheugenverlies krijgt hij van zijn kinderen een huisrobot (Peter Sarsgaard). In het begin wil de oude knar niks van de monsterlijke machine weten maar toch groeit er al snel een band tussen het tweetal. Een prachtige film voor een ieder die het geduld op kan brengen voor een sciencefiction-film waarin het niet één en al actie en achtervolgingen is. Robot & Frank is een juweeltje in zijn eenvoud.

Veel plezier in de bioscoop.