Virtuele wapens te koop voor Assassin's Creed III

Redactie

Gamers kunnen virtuele wapens kopen voor de actiegame Assassin's Creed III. Het is de eerste keer dat een spel binnen de reeks deze verdienmethode omarmt. Uitgever Ubisoft biedt zogenaamde Erudito Credit-pakketten tegen betaling aan voor de Xbox 360- en PlayStation 3-versies. Met het tegoed kunnen de gamewapens gekocht worden.

De uitgever heeft de Erudito Credit-pakketten niet aangekondigd. Ze zijn uitgelekt via updates van de online shops voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Ubisoft is niet het enige bedrijf dat zijn spellen voorziet van een mogelijkheid om sneller betere wapens te krijgen. Bij iPhone-spellen gebeurt dit regelmatig en ook de pc-game Football Manager 2013 introduceert deze mogelijkheid dit jaar.

Ubisoft ziet het aanbieden van extra's als een service voor gamers. In zijn laatste financiële rapport liet het bedrijf weten dat het verkopen van virtuele voorwerpen steeds vaker belangrijk wordt voor het bedrijf. "Dit komt de winstgevendheid van onze spellen ten goede", liet het bedrijf toen weten in het verslag.