Reijns wint nationale titel op 100 vrij

Boris (borisz)

Joost Reijns is zondag in Amsterdam Nederlands kampioen geworden op de 100 meter vrije slag korte baan. Het is zijn eerste zege nadat hij hersteld is van teelbalkanker. De Amsterdamse zwemmer In het Sloterparkbad tikte Reijns aan na 48,74 seconden. Jasper van Mierlo werd tweede met 49.00. 

Zaterdag werd Reijns nog derde op de dubbele afstand. Op de 200 vrij werd hij zelfs geklopt door de zestien jarige Kyle Stolk en Dion Dreesens. Stolk noteerde een tijd van 1.46,66 stoppen en schrapte daarmee het nationaal jeugdrecord van Pieter van den Hoogenband uit de boeken. 

Bij de vrouwen ging het goud op de 100 vrij naar Maud van der Meer, die Saskia de Jonge aftroefde. Op de 100 rug was er nog een kleine verrassing te noteren, omdat Sharon van Rouwendaal een nederlaag incasseerde. De deelneemster aan de Spelen van Londen werd voorbijgezwommen door een andere tiener, Kira Toussaint: 58,36 om 59,24. Zaterdag won Van Rouwendaal wel goud op de 100 vlinder, toen zij als enige finaliste onder de minuut dook: 59,76. Bij de mannen ging de zege op deze discipline naar Joeri Verlinden.