Marathonzeges Bergsma en De Vries

Stefan (sportfreak)

Jorrit Bergsma en Elma de Vries hebben vanavond in Deventer de marathonwedstrijden om de KNSB Cup gewonnen. Vooral Bergsma maakte indruk door in zijn eentje het peloton op een ronde te zetten.

Bergsma leek aanvankelijk te steken op ongeveer honderd meter van het peloton totdat ploeggenoot Bob de Vries zich liet terugzakken. Hij nam Bergsma op een sleeptouw die daardoor weer bij het peloton kon aanhaken. De sprint om de tweede plaats werd gewonnen door Gary Hekman , Arjan Stroetinga eindigde als derde.

Bij de dames won De Vries haar tweede wedstrijd op rij.  Ze bleef in de massasprint Foske Tamar van der Wal en Maria Sterk voor. Mariska Huisman blijft leidster in het klassement. Eerder dit weekend was De Vries ook al succesvol in de Holland Cup, ook in Deventer verreden. Daar werden tickets voor de NK Afstanden verdeeld.

"Ik heb me geplaatst voor het Nederlands kampioenschap op de 1500 en 3000 meter en ben reserve op de 500 meter", aldus De Vries. Ze blijft dit seizoen de marathon het langebaanschaatsen combineren. "In mijn hart vind ik de marathon het leukste, maar de publiciteit is te halen op de langebaan. Het is me alleen duidelijk geworden dat ik de marathons nodig heb om op de langebaan goed te kunnen presteren."