Arsenal wint dankzij buitenspelgoal Arteta

Boris (borisz)

Arsenal heeft tegen Queens Park Rangers in de laatste tien minuten een 1-0 overwinning uit het vuur weten te slepen. De Spanjaard Mikel Arteta werd de matchwinnaar, nadat zijn landgenoot Santi Cazorla al voor open doel had gemist en QPR-doelman Julio Cesar met een prachtige reflex de stand op 0-0 had weten te houden. Arteta scoorde zijn doelpunt overigens wel in buitenspelpositie.

QPR-speler Stéphane Mbia kreeg tien minuten voor tijd de kolder in zijn kop en probeerde oud-Ajacied Thomas Vermaelen vol op zijn knie te trappen, zonder dat de bal in de buurt was. De scheidsrechter stuurde de Afrikaan daarop zonder aarzelen uit het veld.

De ploeg van Arsène Wenger komt door de overwinning weer op de felbegeerde vierde plek, dat recht geeft op een plek in de voorronde van de Champions League. Everton, West Bromwich Albion en aartsrivaal Tottenham Hotspur hebben echter nog een wedstrijd tegoed en kunnen zondag weer passeren.

Fulham wist in een spectaculair laatste kwartier tegen Reading niet de drie punten mee naar huis te nemen: 3-3. Oud-Twentenaar Bryan Ruiz wist wel weer eens het net te vinden en zette de ploeg van coach Martin Jol op 1-1, nadat Mikele Leigertwood Reading eerder in de wedstrijd op voorsprong had gezet. Chris Baird, Garath McCleary, Dimitar Berbatov en Hal Robson-Kanu vonden vervolgens het net in de laatste dertien minuten.

Wigan Athletic heeft tegen West Ham United de nodige puntjes bijeen gesprokkeld: 2-1. Door doelpunten van Ivan Ramis en James McArthur ging Wigan met de tweede overwinning van het seizoen aan de haal. James Tomkins deed in blessuretijd nog wat terug voor de Londenaren. Stoke City en Sunderland kwamen in hun duel niet tot scoren.


Arsenal wint dankzij buitenspelgoal Arteta (Foto: Novum)