Plundering huis na Craigslist-berichtje

Dion (Cardozo)

Michael Vercher zal volgende keer wel twee keer zijn tekst overlezen voor hij een advertentie op Craigslist zet. De onhandig verwoorde advertentie van de Amerikaan heeft er namelijk toe geleid dat zijn gezin dinsdag zo goed als alles is kwijtgeraakt.

'Vrij grote rommelmarkt. Wegens verhuizing is alles gratis mee te nemen. Dus kom en neem maar wat je wil en zo veel als je wil'. Dit berichtje plaatste Michael Vercher uit Woodstock dinsdag op advertentiesite Craigslist, schrijft WTF.nl. Het leek de Amerikaan een handige manier om wat overtollige inboedel kwijt te raken. Wat hij echter niet zal hebben verwacht is dat al de volgende dag een enorme mensenmassa voor zijn huis zou staan.

Vercher en zijn gezin waren op dat moment echter niet thuis. De menigte besloot de komst van de onfortuinlijke bewoners niet af te wachten en maakte eigenhandig het huis open. Wat volgde was een stormloop op het huis, waarbij praktisch de hele huisraad mee werd genomen. Zelfs toen het gezin even later op kwam dagen stopten de inbrekers niet met het plunderen van de woning.

"Ik had nooit verwacht dat mensen alles zomaar uit ons huis zouden halen. Het is een nachtmerrie", verklaarde Verchter aan de lokale zender 11alive. Dubbel pech voor de man was dat hij geen inboedelsverzekering had afgesloten. De politie is inmiddels op zoek naar de mensen die als eerste inbraken in het huis.