Paranormale Madagascar 3 door vertoningsfout

René (MrManiak)

De film Madagascar 3: Europe's Most Wanted is afgelopen week in Groot-Brittannië angstaanjagend eng geworden. De reden: het bioscooppersoneel had de film Paranormal Activity 4 gestart terwijl de zaal vol jonge kinderen zat.

In de Cineworld te Nottingham zijn volgens Yahoo! UK tientallen ouders met kinderen de zaal uitgerend toen zij erachter kwamen dat de ijzingwekkende thriller was gestart. Een ooggetuige vertelt aan de nieuwszender: "Ze begonnen de film en ik dacht 'dit lijkt me niet goed'. Toen herkende ik de openingsscène dat een flashback was van de eerste film, die ik jaren geleden eens heb gezien. Het start op het meest enge gedeelte in de film, als er een lijk naar de camera wordt gesmeten. Het is eng genoeg om volwassen mannen uit hun stoel te laten springen van angst, dus je kan begrijpen hoe de kinderen in de zaal reageerden. Iedereen rende meteen naar de uitgangen, het enige dat je nog hoorde was het geluid van gillende en huilende kinderen. Alle bezoekers waren erg aangedaan. Het filmfragment duurde maar twee minuten, maar het is lang genoeg om de kinderen voor het leven te traumatiseren."

Een woordvoerder van Cineworld heeft inmiddels gereageerd op de kwestie. "We zijn een onderzoek gestart naar het incident en wij kunnen bevestigen dat dit om een technisch mankement gaat met de projector, waarvoor wij onze oprechte excuses aan de families willen aanbieden." Cineworld heeft de gekwetste bezoekers het ticketgeld teruggegeven, samen met 'verzoeningskaartjes' om de volgende film gratis te zien. Volgens het bedrijf wordt er nu met de technici gewerkt aan het probleem om het in de toekomst te voorkomen.