Frijns kan testrijder bij Sauber worden

Peterselieman

Robin Frijns is bij Sauber in beeld om vanaf volgend seizoen testrijder bij het Zwitserse team te worden. De Nederlander werd onlangs kampioen in de World Series by Renault en verdiende hiermee een test bij Red Bull Racing. Sauber had hem vanwege zijn goede prestaties al eerder vastgelegd voor de Young Driver Test in Abu Dhabi.

Frijns kan in tegenstelling tot andere coureurs geen geld meebrengen, maar dat vormt voor Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn geen probleem om hem mogelijk als testrijder vast te leggen. "We vinden dat Robin een zeer getalenteerde coureur is en we willen hem een kans geven. Het is op dit moment één test en we zien wel wat er daarna komt. Hij moet zichzelf eerst gaan bewijzen. We willen hem in actie zien, want hij heeft veel talent."

De Nederlandse coureur won in de afgelopen drie seizoenen achtereenvolgens de titels in de Formule BMW, de Eurocup Formula Renault en de World Series by Renault. Hij staat op dit moment te boek als de meest getalenteerde coureur die nog niet aan een Formule 1-team verbonden is.

Esteban Gutierrez is momenteel de testcoureur bij Sauber, maar verwacht wordt dat de Mexicaan samen met Nico Hülkenberg de line-up van de Zwitserse renstal voor het seizoen 2013 zal gaan worden. Gutierrez mocht vanochtend de eerste vrije training in India rijden en zal ook voor Sauber deel gaan nemen aan de Young Driver Test.