Hof vernietigt faillissement coureur Doornbos

Peterselieman

Autocoureur Robert Doornbos is niet langer failliet. Het gerechtshof in Den Haag gaf de Rotterdammer in hoger beroep gelijk en vernietigde het faillissement van zijn bedrijf. Het faillissement werd deze zomer aangevraagd door Harry Muermans, de oud-sponsor van Doornbos. Die zou nog een miljoen euro tegoed hebben van de oud-Formule 1-coureur.

Het gerechtshof bepaalde in hoger beroep echter dat er niet meer schuldeisers zijn dan alleen Muermans, wat wettelijk verplicht is om tot faillissement over te kunnen gaan. Ook zou een lening uit 2006 door Doornbos al terug zijn betaald en zou de coureur zelfs geld tegoed hebben van zijn voormalig sponsor.

Doornbos reageert opgelucht op het nieuws. "Ik heb het gevoel in een slechte film terecht te zijn gekomen door een verschil van mening met mijn voormalige sponsor Muermans. Het enige wat ik wil is dat dit gedoe wordt opgelost en dat ik weer kan terugkeren naar dat wat ik het beste doe en dat is autoracen."

Doornbos denkt dat alles duidelijk wordt in verdere rechtszaken. "Daarin zal worden aangetoond dat Muermans mij wel degelijk heeft gesponsord, en nu ten onrechte stelt dat dat allemaal leningen waren."