Aanhouding voor dubbele moord uit 1997

Redactie

Een man uit Amsterdam is maandag aangehouden voor een dubbele moord in zijn woonplaats in 1997. De politie kwam hem op het spoor na een dna-match, laat het Openbaar Ministerie in Amsterdam donderdag weten.

Op 24 november 1997 werden de zwaar verminkte lichamen van de 79-jarige Henk Opentij en zijn 73-jarige vriendin Mary Run gevonden in de woning van Opentij in de flat Noorderbreedte in Amsterdam-Noord. De slachtoffers bleken op gruwelijke wijze te zijn vermoord.

Vorige week meldde de politie al dat nieuw dna-onderzoek voor een 'belangrijke doorbraak' heeft gezorgd in de zaak. Dna-materiaal dat bij de moord werd aangetroffen blijkt afkomstig van een persoon met een negroïde uiterlijk. Eerder werd uitgegaan van blanke daders.

De aangehouden verdachte, de 35-jarige Melvin R., is volgens misdaadverslaggever Peter R. de Vries een kickbokser die vlak bij het plaats delict woonde. Hij zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Hij zit voorlopig nog vast. Daarom doet justitie verder geen mededelingen over de zaak.

De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte en verwacht die snel te kunnen aanhouden.