Errani in drie sets langs Stosur op Championships

Peterselieman

Sara Errani heeft haar tweede groepsduel op de WTA Tour Championships in Istanbul gewonnen. De 25-jarige Italiaanse (7) was donderdag in drie sets te sterk voor Samantha Stosur, die door het afhaken van de zieke titelverdedigster Petra Kvitova haar opwachting mocht maken. Errani zegevierde met 6-3, 2-6 en 6-0 en boekte pas haar tweede zege in zeven ontmoetingen met Stosur.

Errani was in de eerste set de betere en liet dat tot uitdrukking komen in het scorebord, getuige de setwinst van 6-3. In de tweede set kwam Stosur door beter servicewerk terug in de wedstrijd. Ze brak liefst driemaal de opslag van Errani, waardoor het eenmaal inleveren van haar eigen opslag geen gevolgen had.

In het beslissende derde bedrijf waren de rollen plots weer omgedraaid. Stosur liep continu achter de feiten aan en wist geen enkele game meer te winnen. Met een dubbele fout maakte de Australische een einde aan de wedstrijd.

Errari, die de eerste wedstrijd van Sharapova verloor, komt door de zege op gelijke hoogte met Agnieszka Radwanska. De twee speelsters treffen elkaar in het laatste groepsduel. De winnares plaatst zich voor de halve finale. De nog puntloze Stosur mag nog voor de eer aantreden tegen Sharapova.