[EL] Uitslag Levante UD - FC Twente

Sjors (Sj0rSz)

FC Twente is vanavond tegen een zure nederlaag aangelopen. In Valencia gingen de Tukkers tegen Levante UD met 3-0 de boot in, al was dit ook deels aan het arbitrale vijftal te wijten.

De start was voor Levante UD, dat via Gekas en Diop voor de nodige dreiging zorgde. De Griek schoot de bal echter naast en de Senegalees stuitte op keeper Mihaylov. Daarna nam FC Twente het initiatief langzaam maar zeker over en leek zelfs op voorsprong te komen. Tot grote verbazing van iedereen werd de treffer van Tadic afgekeurd, omdat Castaignos buitenspel zou staan.

Levante UD had in de eerste helft overigens al met een man minder op het veld moeten staan. Karabelas maakte namelijk een schandalige overtreding op Tadic, maar kreeg daar slechts de gele kaart voor gepresenteerd.

Het begin van de tweede helft was voor FC Twente, maar vervolgens deed arbiter Bezborodov de Tukkers werd niet gunstig gezind. Hij gaf Levante namelijk een penalty na een discutabele handsbal van Douglas. Michel zette de Spanjaarden vervolgens op voorsprong door het buitenkansje te verzilveren.

FC Twente ging vervolgens hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar Levante UD hield eenvoudig stand en sloeg bij een counter genadeloos toe. Diop slaagde erin om Garcia te bereiken, waarna zijn voorzet door Rios tot doelpunt werd gepromoveerd.

In de 88e minuut gooide Rios het duel definitief in het slot door zijn tweede treffer van de wedstrijd aan te laten tekenen. Dat de aanvaller de bal met de arm roerde, werd door de slecht leidende arbiter niet gezien, waardoor het doelpunt werd toegekend.

De laatste minuten ebden vervolgens weg, maar kwam FC Twente ook nog goed weg. Een wilde tackel van Bengtsson leverde hem een gele prent op, waar ook de rode variant op zijn plaats was geweest.

Levante UD

3 - 0

FC Twente

 59' Michel(pen)
 78' Rios
88' Rios
   
 
 Gele kaart: Karabelas, Juanlu, Ángel, Ballesteros (Levante UD), Douglas, Schilder, Bengtsson (FC Twente)
 
Stadion: Ciutat de València, Valencia
Toeschouwers: 13.000
Arbiter: Bezborodov (Rus)
 
Opstelling:   Opstelling:
Navas
Lell
Ballesteros
Rodas
Karabelas
Ríos
Diop
Míchel (Barkero/ 87)
Iborra
Juanlu (Garcia/73)
Gekas (Ángel/63)
  Michailov
Rosales
Douglas
Bengtsson
Braafheid (Cabral/62)
Brama
Gutiérrez (Schilder/62)
Landzaat (Janssen/69)
Tadic
Castaignos
Chadli