FOK! wat een weer...Wat meer zon

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! In het zuiden van het land is er de afgelopen nacht nog wat regen gevallen en ook in de ochtend is het daar nog niet overal droog. Elders in het land klaart het vandaag wat overtuigender op dan gisteren, maar later op de dag neemt de kans op een bui toe en dat vooral in het noordwesten. Vergeleken met gisteren moet de temperatuur vandaag behoorlijk inleveren.

Zoals verwacht gaat het heel moeilijk worden om ergens in het land nog de 10 graden te gaan halen, want op de meeste plaatsen zal het niet warmer worden dan maximaal 9 graden. De wind draait naar noord tot noordoost en is overdag zwak tot matig. Langs de kust en op de Wadden neemt de wind in de avond behoorlijk in kracht toe. Het komend weekend lijkt het met de buien wel mee te gaan vallen, maar het zal zeker niet overal droog blijven. Ik denk dan vooral aan een aantal losse buien die wat meer verspreid over het land zullen gaan voorkomen.

Orkaan Sandy lijkt inmiddels een grote bedreiging te gaan vormen voor de Oostkust van de Verenigde Staten. Gisteren bevond Sandy zich in de omgeving van Cuba en zorgde daar voor enkele slachtoffers. De windsnelheden lagen hierbij tussen de 160 en 180 kilometer per uur.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Herfstwandeling2Deel 2 van de wandeling van Timmetjuhs door het Leudal en ook deze foto is schitterend.