Maher tekent verbeterd contract bij AZ

Peterselieman

Adam Maher heeft een verbeterd contract getekend bij AZ. Dat maakte de Alkmaarse club donderdag bekend. Club en speler waren al sinds de zomer in onderhandeling over een opwaardering van het contract. Maher toonde zich ontevreden over het feit dat hij bij AZ naar eigen zeggen het minst betaald kreeg. De nieuwe verbintenis van de 19-jarige international loopt tot 2015.

De middenvelder wordt daarmee beloond voor zijn goede prestaties het afgelopen seizoen. Maher schopte het tot international en werd uitgeroepen tot grootste talent van de Eredivisie. Met een nieuw contract lijkt ook een snel vertrek uit Alkmaar van de baan, nadat hij eerder schermde met interesse van PSV..

De international is blij dat hij van AZ de kans heeft gekregen om anderhalf jaar geleden tegen Ajax zijn debuut te maken. "Ik had toen ook niet kunnen bedenken dat het allemaal zo snel zou gaan en dat ik zelfs al een interland heb gespeeld. Vanaf nu is het vooral belangrijk dat we met AZ de draad weer oppakken en ik hoop daar zeker een flinke steen aan bij te dragen."

Technisch directeur Earnest Stewart hoopt dat Maher de stijgende lijn kan doorzetten. "Adam heeft het afgelopen seizoen een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt bij AZ, van jeugdtalent tot dragende speler. Wij zijn ook van mening dat als een speler boven verwachting goed presteert, hij daarvoor beloond mag worden."


Maher tekent verbeterd contract bij AZ (Foto: Novum)