Wolfsburg stuurt Magath de laan uit

Peterselieman

Felix Magath is ontslagen als trainer van VfL Wolfsburg. Dat maakte de Duitse club woensdag bekend. Lorenz-Günther Köstner, momenteel coach van de amateurs van Wolfsburg, is aangesteld als interim-trainer. De 59-jarige oud-international stond sinds maart vorig jaar aan het roer bij de 'Volkswagenclub', waar Andries Jonker assistent-trainer is.

VfL Wolfsburg kende onder Magath een dramatische seizoensstart. De club van Bas Dost, die afgelopen zomer overkwam van Heerenveen, staat op dit moment laatste in de Bundesliga. De laatste vier duels werden verloren. De Duitser, die vorig terugkeerde na twee jaar bij Schalke, bezorgde de club in 2009 tijdens zijn eerste periode bij Wolfsburg de eerste landstitel in de geschiedenis.

Magath maakte zich dit seizoen niet populair bij zijn spelers. De Duitser, die bekendstaat om zijn harde trainingsmethoden, gaf zijn spelersgroep meerdere malen zware straftraining na een nederlaag. Spelers moesten onlangs nog een duurloop van tien kilometer afwerken met een beperkte voorraad drinkflessen. Magath werkte eerder voor VfB Stuttgart, Bayern München en Schalke 04.


Wolfsburg stuurt Felix Magath de laan uit (Foto: Novum)