Raboploeg trekt Vanmarcke aan

Peterselieman

De Rabobankwielerploeg heeft voor volgend seizoen Sep Vanmarcke aangetrokken. De 24-jarige Belg staat bekend als groot wielertalent. Hij tekende een contract voor twee seizoenen bij de formatie die in 2013 als White Label-team verder gaat.

Dit vormde voor Vanmarcke, de winnaar van Omloop Het Nieuwsblad, geen belemmering om Garmin te verruilen voor de Nederlandse ploeg. "Er staat een goede structuur, een goede organisatie. De staf is heel ervaren. De renners zijn top. Ik heb er veel vertrouwen in dat het goed komt met de ploeg."

Vanmarcke weet dat er veel van hem wordt verwacht in de klassiekers. "Als ik kijk naar de renners, dan kunnen we concluderen dat we een sterk blok voor het voorjaar hebben. Met Lars Boom en mijzelf als kopmannen moeten we mee kunnen doen. Het is wellicht een rare tijd nu, maar ik kijk met plezier naar onze samenwerking uit."

Ploegleider Nico Verhoeven is blij dat hij ondanks de onzekere tijden de Belg vast heeft kunnen leggen. "Het tekent het vertrouwen dat renners in ons team hebben, dat hij juist nu de overstap naar onze ploeg maakt. Met Sep maken we onze eigen ambitie waar om met jonge renners op een geloofwaardige en eerlijke manier te werken."