Vrouw verzon aanval door KKK-leden

Redactie

De vrouw die deze week in de Amerikaanse staat Louisiana verklaarde door drie leden van de Ku Klux Klan te zijn aangevallen en in brand gestoken heeft het verhaal waarschijnlijk verzonnen. Dat zegt de politie op basis van sporenonderzoek.

De 20-jarige Sharmeka Moffitt belde zondagavond de alarmcentrale vanaf een wandelpad in Winnsboro en vertelde de autoriteiten dat zij door drie mannen met witte kappen op hun hoofden met een brandbare vloeistof was overgoten. Zij liep over meer dan de helft van haar lichamen ernstige brandwonden op en ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis. Maar de aangetroffen sporen 'ondersteunen niet de verklaring dat zij door drie mannen werd aangevallen', zei politiewoordvoerster Julie Lewis dinsdag.

Op de plaats van het vermeende misdrijf werden een aansteker en aanstekervloeistof gevonden. Forensisch onderzoekers denken dat Moffitt zelf met tandpasta de letters KKK en een racistisch scheldwoord op haar auto heeft geklad. Ook DNA-sporen wijzen in de richting van Moffitt zelf.

Rechercheurs hebben de vrouw nog niet kunnen verhoren en het blijft onduidelijk waarom zij zichzelf in brand heeft gestoken.