[MLB] Giants winnen openingswedstrijd World Series

Peterselieman

San Francisco Giants staat na de eerste wedstrijd in de World Series op voorsprong. De honkballers wonnen woensdagavond voor eigen publiek met 8-3 van Detroit Tigers. Het tweede duel in de finale van de Amerikaanse honkbalcompetitie staat donderdagavond op het programma, eveneens in San Francisco.

Pablo Sandoval schreef in het AT&T Park honkbalhistorie door maar liefst drie homeruns over de hekken te slaan. De derde honkman van de Giants voegt zich daarmee in een heel bijzonder rijtje. Hij is pas de vierde spelers in de historie die drie homeruns weet te slaan in een World Series-duel. De legendarische Babe Ruth, Reggie Jackson en vorig jaar Albert Pujols gingen hem voor.

Tigers-werper Justin Verlander werd de dupe van de dadendrang van Sandoval. De beste werper in de Major League kreeg in vier innings vijf punten tegen, waarvan twee homeruns van Sandoval, en kon zijn spullen pakken. In de twee voorgaande series tegen Oakland en New York stond Verlander slechts twee punten toe

De startende werper van San Francisco, Barry Zito, deed wel wat er van hem verwacht werd. De 34-jarige routinier stond in ruim zes innings slechts één punt toe. Tim Lincecum loodste zijn ploeg vervolgens vakkundig naar de negende slagbeurt met vijf keer drie slag.

Detroit deed in de laatste inning nog wel wat terug, maar meer dan een homerun van Johnny Peralta zat er niet in. Hij bracht naast zichzelf ook Delmon Young over de thuisplaat en zette daarmee de eindstand van 8-3 op het bord.