De Boer trots op Ajax

Peterselieman

Ajax-trainer Frank de Boer is trots op de zege die Ajax in de Champions League op Manchester City heeft geboekt. De Amsterdammers wonnen in eigen huis het groepsduel met 3-1 tegen een formatie waarin aan het eind alle vier topspitsen in het veld stonden.

"Ik weet dat wij in staat zijn om van City te winnen. Bij vlagen hebben we goed gevoetbald. Natuurlijk gaven we kansen weg, maar dat is logisch tegen een topteam." Uit een van die kansen scoorde Nasri de 0-1. "We stonden niet goed, het was een moment van onoplettendheid. Gelukkig pakten we het daarna goed op. We waren dominant met de backs. We hebben lef getoond. We durfden te voetballen. Dan kan je uiteindelijk ook verliezen. Maar dat doe je dan wel met opgeheven hoofd. Zo wil ik dat zien. Ik ben zo blij dat we het in de tweede helft konden recht zetten. Dat vind ik echt heel knap."

Ajax trad aan zonder echte nummer negen op te stellen. "Dat heeft namelijk geen zin. Kompany en Lescott eten zo'n jongen op. Daarom speelde Eriksen als valse spits. Dat heeft goed uitgepakt. Of ik verbaasd was over City? Ach, hier word ik een beetje moe van. Als we goed spelen, dan ligt het kennelijk aan de tegenstander."

Ajax klom door de zege ten koste van City naar de derde plaats in groep D, de poule des doods. "Als we dit vasthouden, zou het al een fantastische prestatie zijn. Dan overwinteren we in Europa." De Boer weet dat normaal gesproken Borussia Dortmund en Real Madrid niet meer te achterhalen zijn.