Ferrari voelt vernieuwde F2012 op Idiada aan de tand

Peterselieman

Het Formule 1-team Ferrari heeft eind vorige week de vernieuwde F2012 aan de tand gevoeld. Davide Rigon mocht Idiada Raceway een rechtelijntest uitvoeren met een bolide die van veel updates voorzien was. Zo zijn de voor- en achtervleugel vernieuwd, de uitlaten, de sidepots aangepast en de brake ducts vervangen.

Ferrari-ontwerper Nikolas Tomazis laat zich uit over de updates die Fernando Alonso aan de titel moeten helpen. "Als je problemen hebt met de verstandhouding tussen de windtunnel en het circuit, is het beste dat je kan doen dingen verifiëren op de baan, wat we middels een rechte lijn-test gedaan hebben. We hebben interessante antwoorden gevonden en duidelijke trends gezien over wat verkeerd was, en we hebben stappen genomen om dat te herstellen."

Het is niet de enige test die Ferrari gepland heeft. Op 9 november zal Daniel Juncadella op Vallelunga ook de F2012 in een rechtelijntest de sporen geven. Het past in de strategie van de Italiaanse renstal om alle komende races met nieuwe onderdelen op de proppen te komen.