Deze week in première (week 43)

dekatophetspek

Welke films verschijnen deze week in de bioscoop? FOK!film zet ze allemaal op een rij. Deze week draaien Killer Joe, The Hunt, The Perks of Being a Wallflower, Magic Trip, Comme un Homme Comme un Homme, Chasing Mavericks, Haute Cuisine en Paranormal Activity 4.

Killer Joe

Nadat de moeder van de 22-jarige drugsdealer Chris (Emile Hirsch) zijn voorraad drugs heeft ontnomen moet hij snel aan 6000 dollar zien te komen om te voorkomen dat hij zijn schuld met zijn leven moet betalen. Chris weet dat zijn moeder een flinke levensverzekering heeft afgesloten die in één keer zijn probleem kan oplossen en hij schakelt huurmoordenaar Killer Joe (Matthew McConaughey) in om de klus te klaren. Als blijkt dat hij Joe niet vooraf kunnen betalen wil deze weer vertrekken, maar dan valt zijn oog op Chris' onschuldige jonge zusje Dottie (Juno Temple). Joe doet Chris een aanbod waarbij hij Dottie als seksueel onderpand zal houden totdat het geld bij elkaar verzameld is en Chris hem zijn honorarium kan uitbetalen. Met tegenzin stemt Chris met het plan in.


The Hunt (Jagten)

Zware kost van Thomas Vinterberg, die eerder naam maakte met onder meer Festen (1998). In Jagten draait het om Lucas (Mads Mikkelsen), een pas gescheiden leraar. Het leven lijkt hem weer toe te lachen. Hij heeft een nieuwe baan, een nieuwe vriendin en tijdens Kerst zal zijn zoon Marcus bij hem op bezoek komen. De kerstgedachte is ver te zoeken als de 5-jarige Klara Lucas beschuldigt van misbruik. De kleuterschool is geschokt en al snel beginnen er vermoedens te ontstaan tegen Lucas. Wanneer het verhaal zich in het dorpje verspreidt begint de kleine gemeenschap al snel uiteen te vallen.


The Perks of Being a Wallflower

Charlie (Logan Lerman) is een loner, een impopulaire tiener met een behoorlijk sociaal onaangepast karakter die leeft als een muurbloempje. In een wereld bestaande uit dates, familiedrama's, seks en drugs probeert Charlie grip op zijn leven te krijgen. En daar helpen zijn vrienden graag aan mee. The Perks of Being a Wallflower neemt je mee naar de verschrikkelijke dieptepunten en mooie hoogtepunten die een tiener meemaakt op weg naar het volwassen leven. Onderwerpen als vriendschap, populariteit en seks komen allemaal ter sprake.


Magic Trip

In 1964 onderneemt Ken Kesey, schrijver van One Flew over the Cuckoo's Nest, een mythische tocht van de westkust naar de oostkust dwars door Amerika. Onder invloed van enorme hoeveelheden LSD beginnen Kesey en zijn band Merry Pranksters aan de ultieme roadtrip in een bus gevuld met film- en audioapparatuur. Hun bestemming: Tomorrowland bij de New York World's Fair. Over de reis werd deze prachtige documentaire gemaakt.


Comme un Homme

De zestienjarige Louis (Emile Berling) is de zoon van de directeur van een middelbare school en heeft in zijn hele leven nog nooit in problemen gezeten. Zijn beste vriend Greg (Kévin Azaïs) is in alles zijn tegenpool. Hij provoceert graag, is agressief en gewelddadig en van school gestuurd vanwege fysieke bedreigingen in de richting van Camille (Sarah Stern), zijn lerares Engels. Als Greg hulp vraagt aan Louis om wraak te nemen raakt deze gefascineerd en stemt toe. Het tweetal ontvoert de jonge vrouw en sluit haar op in een oude afgelegen hut. Maar dan ontdekt Louis dat Gregs plannen angstaanjagender zijn dan hij zich ooit had kunnen voorstellen.


Chasing Mavericks

Het waargebeurde levensverhaal van surflegende Jay Moriarty (Jonny Weston), een jonge man op zoek naar de gevaarlijkste surfgolf van Californië. De lokale surfheld Frosty Hesson (Gerard Butler) stemt met tegenzin in om de jonge surfer Jay alle ‘ins en outs’ van het surfen te leren. Terwijl Jay tijdens het uitputtende trainingsregime van Frosty wordt klaargestoomd voor de hoogste golven, groeit de band tussen de jongen en zijn mentor. De twee onwaarschijnlijke vrienden ontdekken dat er niets krachtigers bestaat dan het verleggen van je grenzen en het najagen van een bijna onmogelijke droom.


Haute Cousine

Hortense Laborie (Catherine Frot) is een topkok. Ze wordt gevraagd door de Franse president om zijn privékok te worden. In het Parijse Élysée-paleis, de officiële residentie van de president, ondervindt ze al snel de jaloezie van het al aanwezige personeel. Maar met haar kookkunst weet ze hen voor zich te winnen. Er zijn echter nog meer obstakels. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de privékok van de Franse president François Mitterand.


Paranormal Activity 4

Het verhaal van Paranormal Activity 4 speelt zich af in 2011, vijf jaar nadat Katie (Katie Featherston) haar vriend Micah, haar zus Kristi en haar echtgenoot Daniel heeft vermoord en hun baby Hunter (die ze vanaf dat moment Robbie noemt) heeft meegenomen. Als Katie en Robbie in een nieuw huis gaan wonen gebeuren er opeens allerlei vreemde dingen bij buurvrouw Alex (Kathryn Newton) en haar moeder.