Extra raadsvergadering Roermond om Van Rey

Redactie

De gemeenteraad van Roermond komt maandagavond bijeen in een extra vergadering. De bijeenkomst gaat over de kwestie rond VVD-wethouder Jos van Rey. De wethouder, tevens Eerste Kamerlid, wordt verdacht van corruptie en het lekken van vertrouwelijke informatie. Het is niet bekend of de wethouder aanwezig is bij de vergadering.

Eenvandaag meldde eerder dat Van Rey tijdelijk terugtreedt als senator en als wethouder. Een woordvoerder van de gemeente kon dit niet bevestigen. De zaak kwam vrijdag aan het licht. De woning van Van Rey en zijn werkkamer in het stadhuis werden doorzocht.

De VVD-politicus wordt verdacht van het lekken van informatie over de benoemingsprocedure van de burgemeester in Roermond. Hij was adviseur van de vertrouwenscommissie. NRC meldde zondag dat justitie beschikt over een afgeluisterd telefoongesprek tussen Van Rey en beoogd burgemeester Ricardo Offermans.

Offermans, een partijgenoot van Van Rey, is momenteel burgemeester van Meerssen. Die Limburgse gemeente komt naar verwachting maandag ook met een reactie.