Frijns mag ook voor Red Bull testen

Peterselieman

Robin Frijns heeft aan zijn titel in de World Series bij Renault een Formule 1-test bij Red Bull Racing overgehouden. De 21-jarige Nederlander wist vorige week al dat hij tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi voor Sauber in actie zal mogen gaan komen.

Frijns won gisteren in Barcelona de wereldtitel in de World Series by Renault, maar op fraaie wijze gebeurde dit niet. De Nederlander kwam in botsing met de andere titelkandidaat Jules Bianchi die hierdoor uitviel. Het leverde Frijns een straf op, maar kostte hem niet de titel.

Het is een smetje op de loopbaan van Frijns die hem in drie jaar tijd drie titels opleverde. Met de titels in de Formule BMW, Eurocup Formule Renault 2.0 en de WSR op zak trok hij de aandacht van diverse Formule 1-teams. Hij kreeg een test bij Sauber aangeboden en mag dankzij de titel in de World Series by Renault ook een dag voor Red Bull Racing testen. De revelatie van de laatste WSR-races, Antonio Felix da Costa, mag de overige twee dagen voor het Oostenrijkse team rijden.