Gebroeders Bryan vestigen opnieuw record

Peterselieman

De Amerikaanse tennistweeling Bob en Mike Bryan sluit voor de achtste keer het jaar af als nummer één van de wereld in het mannendubbelspel. Daarmee pakken ze het record af van het legendarische Australische duo Mark Woodforde en Todd Woodbridge. Het is voor het vierde keer op rij dat de broers het seizoen afsluiten als beste tennisduo.

Voor de gebroeders Bryan is 2012 een gedenkwaardig jaar. Zo brachten ze met winst op de US Open hun totaal op een record van twaalf grandslam-overwinningen. Tot dan deelden ze het record met de Woodies. Met het winnen van de gouden medaille op de Spelen zijn ze bovendien het tweede duo naast de Australiërs dat alle grandslams plus olympisch goud in bezit heeft.

Voor Bob Bryan is de zomer van 2012 één van de mooiste herinneringen uit zijn loopbaan. "Het jaar als nummer één eindigen is altijd ons doel aan het begin van het seizoen. Maar het winnen van de US Open en het goud op de Spelen maakte dit jaar heel speciaal en daarom een van de mooiste momenten in mijn carrière."

Broer Mike slaat de nummer één positie hoger aan dan het record dat ze van de Australiërs afpakten."Als je aan het einde van het jaar de beste wilt zijn, moet je het hele jaar goed spelen en dat hebben we opnieuw gedaan. Daar ben ik het meest trots op."

Met 82 overwinningen staan de broers op eenzame hoogte wat betreft het aantal gewonnen toernooien. Mike heeft bovendien met 84 ook het individuele record in handen. Samen staan de broers al 298 weken bovenaan de wereldranglijst. De Amerikanen zijn ook het enige duo dat ten minste vijf titels wist te winnen gedurende tien jaar op rij.