Chaos na schietpartij bij kuuroord VS

Redactie

De man die zondag drie mensen doodschoot in kuuroord in Brookfield, in de Amerikaanse staat Wisconsin, heeft zich na zijn daad van het leven beroofd. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Bij de geweldsuitbarsting raakten vier mensen gewond.

Het is nog niet duidelijk wat er exact is voorgevallen in het kuuroord en de autoriteiten horen ooggetuigen en reddingswerkers om een duidelijker beeld te krijgen. Duidelijk is wel dat de chaos rond 11.00 uur uitbrak bij de Azana Day Spa, een gebouw van twee verdiepingen tegenover een winkelcentrum. Toen de eerste agenten na de schietpartij bij het kuuroord aankwamen was het gebouw gevuld met rook. De autoriteiten denken dat de schutter, de 45-jarige Radcliffe Haughton, een brandje heeft gesticht bij het pand. Ook trof de politie een propaantank aan, waarvan eerst werd gedacht dat het een zelfgemaakte bom was. Dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn.

De agenten troffen in het kuuroord de lichamen van de drie dodelijke slachtoffers aan. Aangenomen werd dat de dader het hazenpad had gekozen, maar hij werd later aangetroffen in een afgesloten ruimte. Hij had zichzelf van het leven beroofd. Vier mensen die de schietpartij overleefden zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Eén vrouw is zwaargewond en haar toestand is kritiek.

Haughton werd kortgeleden door de politie opgepakt, omdat hij de banden van de auto van zijn vrouw had lekgestoken. Donderdag moest hij voor de rechter verschijnen en Haughton had opdracht gekregen zijn vuurwapens in te leveren bij de politie. Zijn vrouw werkte bij de Azana Day Spa, maar het is nog niet bekend of zij een van de slachtoffers was.


Chaos na schietpartij bij kuuroord VS (Foto: Novum)