E.T. vanaf vandaag in Madame Tussauds

René (MrManiak)

Ter ere van de release op Blu-ray op woensdag 24 oktober én de 30ste verjaardag van Steven Spielbergs familiefilm E.T. The Extra-Terrestrial, hebben vandaag zes locaties van Madame Tussauds het ruimtewezen in wassen versie tentoongesteld. Vanaf vandaag is het beeld in de Tussauds-gebouwen van onder meer Amsterdam, Londen en Tokyo te zien.

Tijdens de onthulling die in Amsterdam door presentatrice en zangeres Keet! werd gepresenteerd, heeft een tienjarige jongen de plaats van Elliott ingenomen. In de bekende scène vliegen E.T. en Elliott op een BMX fiets door de lucht tegen de achtergrond van een volle maan.

"Met veel genoegen verwelkomen we een van de grootste filmfiguren aller tijden in onze wassenbeelden attracties. We zijn er absoluut van overtuigd dat onze gasten deze unieke gelegenheid zullen aangrijpen om te schitteren in een van de beroemdste films die ooit is gemaakt," aldus Nicky Marsh, hoofd van de afdeling Global Marketing bij Madame Tussauds.

Het beeld is eerst tot in detail in klei gemaakt waarna het in was is gegoten. Een team van kleur experts hebben daarna met olieverf een perfecte gelijkenis van E.T.'s bijzondere tint gecreëerd. Het hele proces heeft ongeveer twee maanden geduurd en het heeft rond de €60.000,- euro gekost.

In 1982 werd E.T. The Extra-Terrestrial het grootste kassucces van het jaar en debuteerde over de hele wereld op nummer 1. De Blu-ray Combo Pack van de film bevat ook een dvd van de film. In de Benelux zal er ook een Digibook-versie verschijnen, inclusief een booklet en een speciale cadeauset: een schaalmodel van E.T.'s ruimteschip, met werkend licht en geluid. E.T. The Extra-Terrestrial wordt uitgebracht op Blu-ray op woensdag 24 oktober.

E.T.