[MLB] San Francisco dwingt zevende duel af met Cardinals

Peterselieman

De honkballers van San Francisco Giants hebben zondagavond een zevende wedstrijd afgedwongen in de finale van de National League. Voor eigen publiek werd titelverdediger Saint Louis Cardinals met 6-1 verslagen. Het beslissende duel wordt maandag in San Francisco afgewerkt. De winnaar neemt het in de World Series op tegen Detroit Tigers.

Al na twee innings was de wedstrijd in het AT&T Park zo goed als gespeeld. Cardinals-werper Chris Carpenter kreeg in de beginfase geen grip op de slagmensen van de thuisploeg. Na de eerste twee slagbeurten stond er al 5-0 op het bord. Marco Scutaro scoorde in de openingsinning het eerste punt, een inning later zag Carpenter liefst vier honklopers van San Francisco over de thuisplaat komen.

Carpenter verliet al na vier slagbeurten aangeslagen de heuvel. "Ik gaf mijn team geen kans om te winnen", zei de 37-jarige werper na afloop. In het restant van de wedstrijd kwam de zege van de Giants geen enkel moment in gevaar. Winnende werper Ryan Vogelsong gooide een degelijke wedstrijd en stond in zeven innings maar vier honkslagen toe.

Beide ploegen hebben een reputatie hoog te houden wat het afwenden van uitschakeling betreft. Voor Saint Louis kan het de vijfde keer in twee seizoenen worden dat het een beslissingsduel wint. Dat geldt echter ook voor San Francisco, dat met de winst van zondag alleen al dit seizoen voor de vijfde keer voorkwam dat het vroegtijdig werd geëlimineerd.