Bertens en Haase stijgen op ranglijst

Peterselieman

Kiki Bertens is deze week een plaats gestegen op de wereldranglijst. De Wateringse tennisster is nu de nummer 59. Arantxa Rus ging van 69 naar 67. Michaëlla Krajicek (van 131 naar 135) en Bibiane Schoofs (van 172 naar 206) leverden in. Bij de mannen was er een plek winst voor Robin Haase. Hij staat 49e. Igor Sijsling ging van 77 naar 74 en Thiemo de Bakker van 132 naar 130.

Bij de vrouwen waren er vier verschuivingen in de top tien. Victoria Azarenka, Maria Sharapova, Serena Williams en Agnieszka Radwanska blijven de nummers een tot en met vier. Daarachter stijgt Angelique Kerber naar de vijfde plaats en dat gaat ten koste van Petra Kvitova die nu zesde staat. Sara Errani ging van acht naar zeven en Na Li legde de omgekeerde weg af. Samantha Stosur en Marion Bartoli zijn de nummers negen en tien.

Bij de mannen veranderde er niets in de top van de ranglijst. Roger Federer houdt een flinterdunne voorsprong op Novak Djokovic aan de top van de lijst. Andy Murray is derde, de Spanjaarden Rafael Nadal en David Ferrer completeren de top vijf.