[Primera División] Falcao weer reddende engel voor Atletico

Peterselieman

Radamel Falcao heeft zich zondagavond andermaal tot het goudhaantje van Atletico Madrid ontpopt. De Colombiaan behoedde zijn ploeg in blessuretijd voor puntenverlies bij Real Sociedad. Falcao's benutte vrije trap was goed voor de enige treffer van de wedstrijd. Door de zege achterhaalde Atletico koploper Barcelona weer. Beide ploegen verzamelden 22 punten uit acht duels.

In een weinig spectaculair duel leek Atletico voor de tweede keer dit seizoen averij op te lopen. Kansen waren er wel voor de Madrilenen, maar Raul Garcia en Falcao kwamen niet tot scoren. Twintig minuten voor tijd was Atletico heel dicht bij de 0-1, maar doelman Enaut Zubikarai tikte een door een ploeggenoot verlengde vrije trap uit de bovenhoek.

Op de counter kreeg Sociedad tien minuten voor tijd ook een grote kans. Carlos Vela liet de mogelijkheid echter liggen om zijn ploeg op voorsprong te schieten. De wedstrijd leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar in blessuretijd besliste Falcao anders. Het was alweer zijn negende competitietreffer van het seizoen.