[DTM] Uitslag Race Hockenheim

Peterselieman

Bruno Spengler heeft de comeback van BMW in het DTM bekroond met de titel. De Canadees zegevierde op Hockenheim in de laatste race van het seizoen en griste het kampioenschap uit handen van Mercedes-coureur Gary Paffett die tweede werd.

Spengler profiteerde op Hockenheim van een goede start door meteen de derde plaats te verruilen voor de tweede, terwijl Paffett juist terugviel naar de vierde stek. Spengler kreeg nog in de eerste ronde de leiding in handen van teamgenoot Augusto Farfus. Paffett wist zich snel voorbij Mattias Ekström te wurmen en passeerde door de eerste serie stops Farfus. Hierna reed Paffett het gat op Spengler tot op één seconde dicht, maar kon niet dichterbij komen. Hierdoor greep Spengler de zege en de titel, voor Paffett.

Farfus kon tussen het geweld van de twee titelkandidaten niet meekomen en werd derde. Achter hem werd Jamie Green vierde. De Brit had nog een kleine kans op de titel, maar moest met een negende startplaats van te ver komen om hier aanspraak op te kunnen maken. David Coulthard kon zijn afscheid van de DTM niet opluisteren met een goed resultaat, want de Schot werd door Timo Scheider bij de Mercedes Arena in de rondte getikt en viel uit.