[Moto2] Uitslag Grand Prix van Maleisië

Peterselieman

Alex de Angelis heeft de Moto2-race in Maleisië op zijn naam geschreven. Anthony West werd in een door regen getroffen race tweede, voor Gino Rea. Titelkandidaat Marc Marquez viel uit, maar blijft met nog twee wedstrijden te gaan de favoriet voor het kampioenschap.

De start van de wedstrijd moest na een bui uitgesteld worden en ook in de race zelf speelde het water een rol. De coureur die in de beginfase van de race het beste met de omstandigheden om kon gaan was de Maleisische wildcardrijder Hafizh Syahrin die vanaf plaats 27 oprukte naar de leiding. Hij sloeg een gat met de rest van het veld tot hij in de eerste bocht in de fout ging. Het groepje met De Angelis passeerde hem, waardoor Syahrin uiteindelijk genoegen moest nemen met de vierde stek.

De Angelis, West en Rea waren de gehele race met elkaar in een stevig gevecht verwikkeld, waarbij ze elkaar meermalen passeerden. Omdat de omstandigheden slechter werden werd de race voortijdig afgevlagd, waardoor De Angelis er met de zege vandoor ging. Marquez viel nog wel uit, maar de titel kan hem vrijwel niet meer ontgaan. Zijn naaste belager Pol Espargo werd op Sepang slechts elfde en heeft alleen nog een theoretische kans om hem te passeren in het kampioenschap.