Darter Van Gerwen wint World Grand Prix

Boris (borisz)

Darter Michael van Gerwen heeft met een knappe comeback de World Grand Prix in Dublin op zijn naam geschreven. De Nederlander kwam in de finale terug van een 4-1 achterstand in sets tegen Mervyn King om uiteindelijk met  6-4 te winnen. Op de weg naar de finale had hij al wereldkampioen en vice-wereldkampioen Adrian Lewis en Andy Hamilton verslagen. 

Van Gerwen begon moeizaam aan de wedstrijd. De openingsdubbels wilden niet vallen. Tijdens de World Grand Prix moet je de leg openen en finishen met een dubbel. Bij King liepen de dubbels wel en liep eenvoudig uit naar een 3-0 voorsprong. 

In de vierde set begon het wel te lopen bij Van Gerwen en kon zijn eerste set binnenslepen. In de drie sets die volgden gaf Mighty Mike slechts één leg weg. In de negende set kwam King op 2-0 voor en kreeg kansen om de set binnen te halen, maar hij miste op tops. Van Gerwen wist de set wel te pakken om voor het eerst in de partij voor te komen. 

Mighty Mike sloot de spannende partij tegen King af met een knappe finish van 135. De 23-jarige darter uit Boxtel mag door deze overwinning 100.000 Engelse pond bijschrijven, een kleine 125.000 euro. Van Gerwen is dit jaar sowieso goed bezig door vier vloertoernooien te winnen en mag zich nu de beste Nederlandse darter bij de PDC noemen.