Rus treft Hantuchova in Luxemburg

Boris (borisz)

Arantxa Rus neemt het in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Luxemburg op tegen Daniela Hantuchova. Dat heeft de loting zondag uitgewezen. Bij winst is de Belgische Kirsten Flipkens of Sabine Lisicki (5) uit Duitsland de volgdende opponente van de Monsterse.

Kiki Bertens werd in het groothertogdom aan een qualifier gekoppeld. De Wateringse kan bij winst Roberta Vinci, de nummer een van de plaatsingslijst tegenkomen. Dan moet de Italiaanse wel eerst afrekenen met de Wit-Russin Olga Govortsova.

Bij het ATP-toernooi in Moskou neemt Igor Sijsling het in de eerste ronde ook op tegen een qualifier. Als de Amsterdammer wint is Andreas Seppi zijn tegenstander in de tweede ronde. De Italiaan is als tweede geplaatst en heeft daarom een vrijstelling in de openingsronde.

In Rio de Janeiro speelt Thiemo de Bakker in de eerste ronde van het challengertoernooi tegen de Duitser Julian Reister. Thomas Schoorel is aan de Braziliaan Thiago Alves (5) gekoppeld. Als de Nederlanders winnen staan ze in de tweede ronde tegen elkaar.