Technische problemen zitten Hamilton wederom dwars

Peterselieman

Het zit Lewis Hamilton in de Formule 1 in de laatste weken niet mee. De Brit werd vorige week dankzij een kapotte achterwielophanging in Japan slechts vijfde. Vandaag in Zuid-Korea begaf de stabilisatorstang het, waardoor de McLaren met balansproblemen kampte en de wereldkampioen van 2008 niet verder kwam dan een tiende stek.

"Ik ben uitgeput. Na de race hoorde ik pas dat ik vanaf de tweede stint met een kapotte stabilisatorstang rondreed. Het was wel veilig om door te gaan, maar het was zo moeilijk om de juiste snelheid te vinden. De balans was elke bocht anders en de auto gleed alle kanten op, waardoor de banden enorm sleten en we gedwongen werden een derde keer te stoppen."

"Tegen het einde pikte ik ook nog wat kunstgras op en dat bleef de laatste paar ronden aan mijn sideboard hangen. De diffuser werkte daardoor niet meer goed en ik had geen neerwaartse druk aan de achterkant. De tiende plek was dus ontzettend zwaarbevochten."

Hamilton staat door alle problemen in het kampioenschap vierde met 153 punten, 62 punten achter kampioenschapsleider Sebastian Vettel. Hij weet dat het met nog vier races te gaan lastig zal worden om het gat te dichten, maar zal in de laatste wedstrijden voor McLaren alles gaan geven voor een goed resultaat.