Millar: "Veel renners zijn opgelucht"

Peterselieman

Volgens wielrenner David Millar zijn honderden renners opgelucht dat zij niet in het rapport over Lance Armstrong staan. In het rapport van antidopingagentschap USADA kwam een groot dopingnetwerk aan het licht waarin Armstrong en zijn ploeg US Postal de spil vormden.

Millar is zelf een renner die betrapt is op het gebruik van doping. Zijn Garmin-ploeggenoten David Zabriskie, Christian Vandevelde en Tom Danielson hebben net als ploegleider en oud-renner Jonathan Vaughters getuigd om het bewijs over de gang van zaken bij US Postal boven tafel te krijgen.

"Er zijn er heel veel die nu opgelucht adem halen. Honderden mannen die hun naam niet terugvinden in het rapport over Armstrong." Millars teamgenoten Zabriskie, Vandevelde en Danielson zijn voor zes maanden geschorst. De Brit sprak met de Herald Scotland over zijn collega's. "Ze zijn vernederd, ze schamen zich en ze zijn doodsbang. Hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Het gaat heel zwaar voor ze worden. Dat weet ik wel zeker."

Volgens Millar moeten zijn teamgenoten gesteund worden. "Door te doen wat ze gedaan hebben, veranderen ze de sport in de goede richting." De oudere generatie wielrenners is opgegroeid met doping. "Deze hele zaak is daarom vooral vervelend voor de jonge coureurs die nu weer met het verleden worden geconfronteerd."