Steward: "Grosjean lang schorsen bij crash"

Peterselieman

Een steward van de Grand Prix van Zuid-Korea, Paul Gutjahr, heeft zijn mening over de crashes van Romain Grosjean niet onder stoelen of banken geschoven. Als het aan hem ligt wordt de Lotus-coureur langdurig geschorst mocht hij wederom een crash veroorzaken.

De Zwitser Gutjahr is steward sinds 1995 en heeft veel coureurs zijn komen, maar ook zien gaan. Grosjean werd publiekelijk op zijn plek gewezen. "Hij is gewaarschuwd. Een volgende crash zal betekenen dat hij meerdere races als toeschouwer zal moeten volgen. Het is hem nu te vaak overkomen, ook in Japan was hij weer betrokken."

In Japan had Grosjean een aanrijding met Red Bull-coureur Mark Webber die hierdoor in de rondte ging. De Fransman zegt aan verbetering te werken, omdat hij niet zoals in Italië een race vanaf de kant wil volgen. Dit kwam door een opeenvolging van startcrashes, waarbij de aanrijding tussen hem en Lewis Hamilton in België de druppel was. Bij dit incident werd onder meer ook kampioenschapsleider Fernando Alonso ridder te voet.