Oranje onder 19 naar eliteronde

Boris (borisz)

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar heeft zich geplaatst voor de eliteronde van de EK-kwalificatie. Na Malta werd donderdag San Marino verslagen. Het werd 4-0. Zondag wordt het minitoernooi afgesloten tegen gastland Polen.

Net als tegen de Maltezers wist Anass Achahbar tweemaal te scoren. De Feyenoord-spits benutte in de eerste helft twee penalty’s. Na de pauze zorgden aanvoerder Kyle Ebecilio en invaller Queensy Menig voor de 4-0 eindstand.

KNVB-coach Wim van Zwam keek tevreden terug op het treffen met San Marino. "Tegen Malta gaven we nog een aantal kansen weg, nu was dat niet het geval. De jongens hebben heel geconcentreerd gespeeld tegen een extreem verdedigend ingestelde tegenstander. San Marino hanteerde een soort handbalverdediging en dat voetbalt lastig. Ons doel, kwalificatie voor de Eliteronde, is in ieder geval bereikt en daar zijn we blij mee. "

Zondag staat nog het duel met Polen op het programma. "We gaan voor de eerste plek in de poule", zegt Van Zwam. "Dat is, met het oog op de Eliteronde, belangrijk, omdat we dan wellicht wat minder sterke tegenstanders tegenkomen. Ik zal het team dan ook niet op veel plekken gaan wijzigen." 

De KNVB-coach kan tegen Polen geen beroep doen op Tonny Trindade de Vilhena, die tegen San Marino zijn tweede gele kaart van het toernooi pakte en daardoor geschorst is.