Tankpassendief loopt tegen de lamp

Redactie

Met de arrestatie van een 37-jarige man uit Enschede denkt de politie een reeks diefstallen uit bedrijfsauto's in Twente te hebben opgelost. De dief had het vooral gemunt op tankpassen. Met de gestolen passen tankte hij duizenden liters brandstof, die hij doorverkocht. Daarnaast had hij het voorzien op gereedschap en navigatieapparatuur, zo laat de politie donderdag weten.

De diefstallen begonnen begin juli. Het viel de politie op dat de man vaak kort na de diefstal al ging tanken met de gestolen passen. De dief kon worden gepakt na bestudering van camerabeelden, die werden afgestaan door eigenaren van de voertuigen en de pomphouders bij wie getankt werd.

Het gereedschap en de navigatieapparatuur werd volgens de politie weggegooid of doorverkocht. Behalve van de diefstallen wordt de man, die al sinds 21 september vastzit, ook verdacht van het verduisteren van een geleasede auto, doorrijden na een ongeval, brandstichting en een bedrijfsinbraak. In totaal wordt de man verdacht van 75 misdrijven.

Een 38-jarige man uit Enschede werd als medeverdachte aangehouden. Inmiddels is hij weer op vrije voeten. Het politieonderzoek naar de man en mogelijke andere betrokkenen gaat verder.