Kamer wil brief van informateurs

Redactie

Een deel van de Tweede Kamer wil door de informateurs op de hoogte worden gesteld van de voortgang van de formatiebesprekingen tussen VVD en PvdA. SP-Kamerlid Harry van Bommel vroeg donderdag om een brief van Henk Kamp en Wouter Bos omdat de laatste dagen nieuws naar buiten kwam over afspraken die de VVD en de Pvda zouden hebben gemaakt.

"Via de media moeten wij vernemen dat er afspraken zijn over de zorg, over het onderwijs en over weigerambtenaren", zei Van Bommel. "De Kamer zou deze informatie ook moeten krijgen."

D66-leider Alexander Pechtold verklaarde dat hij normaal terughoudend is met dit soort vragen. Omdat PvdA-leider Diederik Samsom woensdagavond zelf meldde dat er nog niets is overeengekomen over de zorg, wil Pechtold nu wel weten wat wel en wat niet op de formatietafel ligt. Ook CDA, GroenLinks en 50Plus sloten zich aan bij het verzoek.

Dinsdag meldde de NOS dat de VVD en de PvdA het eens zijn over de invoering van een sociaal leenstelsel, over uitbreiding van het aantal koopzondagen en over weigerambtenaren. RTL Nieuws publiceerde woensdag een vertrouwelijk stuk waarin verschillende maatregelen voor de zorg worden becommentarieerd.


Kamer wil brief van informateurs (Foto: Novum)