He-Man maakt comeback op iPhone

SolidDS

Tekenfilmheld He-Man maakt deze herfst zijn comeback in een eigen actiegame voor de iPhone, iPod Touch en iPad. In He-Man: The Most Powerful Game in the Universe neemt de held uit de jaren tachtig het op tegen Skeletor en zijn handlangers, zoals hij dat ook in de tekenfilms deed. Dat schrijft entertainmentwebsite IGN.

Het spel wordt gemaakt door Glitchsoft, dat al eerder een actiegame voor de iPhone en iPod Touch maakte. De productie van He-Man: The Most Powerful Game in the Universe staat onder toezicht van Chillingo, het bedrijf achter onder meer Cut the Rope.

In de actiegame worden 27 levels gestopt, verdeeld over zeven gebieden op de planeet Eternia. Hoe verder gamers in het spel komen, des te meer krachten He-Man krijgt. He-Man moet het onder meer opnemen tegen Beastman. Of Battle Cat in het spelletje verwerkt wordt is onbekend.

De He-Man-game staat los van de geruchten dat de tekenfilmreeks verfilmd wordt. Jon M. Chu, de regisseur van de tweede G.I. Joe-film, wil He-Man verfilmen. In 1987 werd de tekenfilmreeks ook verfilmd, toen speelde Dolph Lundgren de hoofdrol.


He-Man maakt comeback op iPhone (Foto: Novum)