Mishandelaars Hilversum melden zich

Ser_Ciappelletto

De drie jongens en twee meisjes die verdacht worden van meerdere mishandelingen in Hilversum, hebben zich woensdagmiddag gemeld bij de politie.

Het vijftal werd nationaal bekend nadat hun boeventronies dinsdag in Opsporing Verzocht getoond werden. Ze werden gezocht in verband met mishandeling van meerdere mensen tijdens Hilversum On Air. Daarbij sloeg een groep van een tiental personen, schijnbaar zonder reden, twee jongens in elkaar. Toen de slachtoffers een snackbar in vluchtten, volgde de groep hen. De camera's in de snackbar zetten vijf van hen duidelijk op de plaat.

Toen de daders, in de leeftijd van 16 tot 24 jaar, van bekenden hoorden dat ze gezocht werden, besloten ze zich te melden bij de politie. Een voorbijganger zag de groep moed verzamelen, waarbij de meisjes kennelijk erg geëmotioneerd waren.

De jongeren, die allemaal uit Almere komen, zijn door de politie ingesloten en worden verhoord. De politie probeert een beeld te krijgen van hun rol in de mishandelingen en hoopt ook te vernemen wie de andere vijf groepsleden waren.