FOK! wat een weer...En nu?

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Ik ben bang dat ik met slecht nieuws moet komen. Het zag er even naar uit dat het stabiel herfstweer zou gaan worden, maar het hogedrukgebied wat hiervoor moest gaan zorgen heeft zijn plannen veranderd en zal zich gaan verplaatsen naar Noord-Scandinavië en Rusland en daar hebben wij in Nederland dus weinig aan.

Vandaag begint de dag zonnig, maar in het zuidwesten van het land zal de bewolking langzaam gaan toenemen. Dit gaat eerder gebeuren dan het zich in eerste instantie liet aanzien, maar het blijft nog wel overal droog. In het noorden en oosten zal de zon nog wel een groot deel van de dag aanwezig zijn. We mogen blij zijn dat het morgen nog 14 graden gaat worden, want na morgen halen we dat niet meer. Ook zal het hierbij erg wisselvallig gaan worden en gaat er plaatselijk weer veel regen vallen. Ik sluit positief af, want ik ben er vrij zeker van dat er ook veel plaatsen zullen zijn waar het op sommige dagdelen gewoon heerlijk weer zal zijn.

Heel veel regen viel er in het Zwarte Woud en in de Alpen. Dit komt uiteraard door stuwing en op veel plaatsen viel er 80 tot 100 mm regen. Forse buien ook in het noordelijke deel van Spanje, maar in Murcia was daar weinig van te merken. Daar was het gewoon 35 graden.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Mooi vliegweer.Prima vliegweer voor de A380. Ton Maas was erbij en maakte van het vertrek deze fraaie foto.