Aangifte tegen Amsterdamse PvdA'er om trappen

Redactie

Tegen de PvdA-voorzitter in Amsterdamse Zuidoost Jim van der Vennen is dinsdagmiddag aangifte gedaan wegens mishandeling. De voorzitter en de penningmeester van de Huurdersvereniging Amsterdam zeggen door de voorzitter te zijn geslagen en geschopt. Van der Vennen heeft zijn functie tijdelijk neergelegd.

Van der Vennen was donderdag samen met een inwoner van het stadsdeel naar het kantoor van de belangenorganisatie voor huurders gekomen om opheldering te vragen over een project. Van der Vennen zou in dat gesprek geschreeuwd hebben en de twee leden hebben beledigd.

Vervolgens zou hij met 'klappen en trappen meer verhaal hebben proberen te halen dan mogelijk was', schrijft de vereniging in een verklaring. De voorzitter en penningmeester, die zich na het voorval lieten behandelen op de eerste hulp, besloten daarop tot aangifte.

De Amsterdamse PvdA-voorzitter Michiel Geuzinge laat weten dat hij contact heeft opgenomen met Van der Vennen. "Hij heeft mij laten weten dat hij in een situatie terechtkwam waarin hij zichzelf moest verdedigen." Over wat zich precies heeft afgespeeld op het kantoor van de huurdersvereniging wil Geuzinge weinig kwijt.

"Het is aan het landelijk partijbureau om daar onderzoek naar te doen. Ik denk dat het heel goed is dat dit grondig wordt onderzocht, ook voor de geloofwaardigheid van de partij."

Het landelijk partijbureau van de PvdA zegt in een reactie dat Van der Vennen afstand heeft genomen van de PvdA zolang de kwestie speelt. De partij onderzoekt wat er precies is gebeurd.