Federer zonder setverlies verder in Shanghai

Peterselieman

Roger Federer is woensdag doorgedrongen tot de derde ronde van het masterstoernooi in Shanghai. De nummer een van de plaatsingslijst ontdeed zich met 6-3 en 7-5 van Yen-Hsun Lu, de mondiale nummer 62. Ook Jo-Wilfried Tsonga won zijn tweederondepartij.

Ondanks het verschil van 61 plaatsen op de wereldranglijst bood Lu de torenhoge favoriet Federer goed partij. Slechts een breekpunt viel er in de eerste set te noteren, maar dat werd door de Zwitser wel meteen benut. Het leverde hem 6-3 setwinst op.

De tweede acte verliep op serve tot 5-5. Vervolgens schakelde Federer een tandje bij. Hij brak de opslag van Lu en serveerde vervolgens met een lovegame de wedstrijd solide uit. Federer treft nu zijn landgenoot Stanislas Wawrinka. In twaalf eerdere ontmoetingen verloor Federer slechts eenmaal.

Tsonga vocht in de tweede ronde al een onderonsje met een landgenoot uit. In een Frans treffen versloeg de nummer vijf van de plaatsingslijst Benoît Paire: 7-6 (7) en 7-5. Tsonga's volgende tegenstander is Marcos Baghdatis uit Cyprus.

Bij Janko Tipsarevic en Viktor Troicki stonden er ook twee spelers met dezelfde nationaliteit in het veld. Serviër Tipsarevic trok met 6-2 en 7-6 (3) aan het langste eind en treft nu de Duitser Tommy Haas, die eerder al te sterk was voor Tommy Robredo uit Spanje.