Red Bull geeft wederom meer uit

Peterselieman

Terwijl in de Formule 1 alles geprobeerd wordt om de broekriem aan te halen lijkt Red Bull Racing het team te zijn dat zich hier niets aan aantrekt. De Oostenrijkse renstal zag de omzet stijgen van 159,4 miljoen pond naar 176,8 miljoen pond.

Een ander onderdeel, Red Bull Technology, zag de omzet ook flink stijgen: van 178,2 miljoen pond naar 215,2 miljoen pond. Dit onderdeel van de F1-tak van het bedrijf bouwt en levert de chassis voor Red Bull Racing, maar ook onderdelen voor andere renstallen, waaronder Caterham. In totaal heeft Red Bull 657 mensen in de Formule 1 rondlopen en bedroeg de winst in 2011 4,8 miljoen pond.

Toch zal Red Bull er in de toekomst niet aan ontkomen om de kosten terug te schroeven. De Formule 1-teams, uitgezonderd Red Bull Racing en zusterteam Scuderia Toro Rosso, waren in Japan bijeen om over het onderwerp te praten. Red Bull-teambaas Christian Horner weet niet wat hij ervan moet vinden. "Ik zou in godsnaam niet precies weten waarover gesproken is. Ik was er niet bij dus ik kan er ook geen commentaar over geven."