Djokovic binnen uur klaar met Dimitrov in Shanghai

Peterselieman

Novak Djokovic heeft op overtuigende wijze de derde ronde van het masterstoernooi in Shanghai bereikt. De nummer twee van de plaatsingslijst was binnen een uur klaar met de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-3 en 6-2. Het was de eerste ontmoeting ooit tussen Djokovic en zijn op de wereldranglijst 54 plaatsen lager genoteerde opponent.

In de volgende ronde treft Djokovic, die vorige week het toernooi van Beijing won, de Spanjaard Feliciano Lopez. De mondiale nummer 29 versloeg de Duitser Philipp Kohlschreiber (16) met 6-3 en 6-4. De Brit Andy Murray (3) kreeg vrije doortocht naar de derde ronde. Florian Mayer uit Duitsland trok zich terug met een ribblessure.

Ook de nummer vier van de plaatsingslijst, Tomas Berdych, drong eenvoudig door. De Tsjech versloeg met tweemaal 6-3 de Italiaan Andreas Seppi. Berdych treft nu de Amerikaan Sam Querrey, die verrassend met Kei Nishikori (14) afrekende. De Japanner won vorige week nog voor eigen publiek het toernooi van Tokyo.

Met Milos Raonic (12) verdween nog een geplaatste speler van het toernooi. De Canadees verloor in een wedstrijd met louter tiebreaks van de Cyprioot Marcos Baghdatis: 7-6 (4), 6-7 (5) en 7-6 (3). De als dertiende gerangschikte Stanislas Wawrinka maakte geen fout. Hij versloeg de Oezbeek Denis Istomin: 6-4, 4-6 en 6-4.

In Osaka bezorgde Virginie Razzano de Australische Samantha Stosur de nodige moeite, maar de nummer een van de plaatsingslijst won uiteindelijk wel. Stosur klopte Razzano in drie sets: 1-6, 6-2 en 6-4. In de kwartfinale treft ze de Amerikaanse Jamie Hampton, die met tweemaal 7-5 Tamarine Tanasugarn de voet dwars zette.