Van Gerwen door, Barney uitgeschakeld in Dublin

Boris (borisz)

Darter Raymond van Barneveld is er dinsdagavond niet in geslaagd de tweede ronde van de World Grand Prix in Dublin te bereiken. De Nederlander kwam er niet aan te pas tegen de Brit Ian White. Het werd 2-0 in sets. Michael van Gerwen won wel zijn eerste ronde partij. 

Er leek niets aan de hand voor Barney. Hij paktde de eerste leg en brak White daarna met een 121 finish. Van Barneveld miste in de derde drie pijlen op tops en toen was hij gezien. De derde leg ging naar White en met een 142 en een 132 finish won White de eerste set. 

In de tweede set ging White door met goed finishen. Hij gooide direct 112 uit. Het werd nog wel 1-1 en Van Barneveld kreeg kansen op de dubbels maar benutte ze niet. White won de laatste leg door tops uit te gooien. 

Van Gerwen verloor de eerste set nog met 3-1 en werd in de eerste leg van de tweede set meteen gebroken. Toch slaagde hij erin het duel te kantelen. Dat deed hij met een 13- en 14-darter. In de laatste set kwam Mighty Mike niet meer in de problemen. Die set won hij met 3-0, met een 101-finish.

In de tweede ronde neemt van Gerwen het op tegen Adrian Lewis. Vanavond speelt Vincent van der Voort al zijn tweede ronde tegen Brendan Dolan. 

Naam Naam Uitslag
Steve Beaton Andy Smith 2-0
Andy Hamilton Mark Webster 2-0
Michael van Gerwen Colin Lloyd 2-1
Wes Newton Ronnie Baxter 2-1
James Wade Colin Osbourne 1-2
Adrian Lewis Richie Burnett 2-1
Raymond van Barneveld IanWhite 0-2
Michael Mansell Paul Nicholson 0-2