Gezichtsloze man hunkert naar gezonde baby

Dion (Cardozo)

Mohammed Latif Khatana zal vroeger niet het populairste jongetje van het schoolplein geweest zijn. De 32-jarige Indiër lijdt aan een gruwelijke aandoening waardoor zijn gezicht ernstig misvormd is. Toch heeft hij, waarschijnlijk vanwege zijn lieve karakter, een vrouw gevonden. Samen met Salima (25) verwacht hij nu een kind en hoopt hij vurig dat hun spruit gezond op de wereld komt.

De man wordt zijn hele leven al bespot. Hij draagt zijn gezwel al vanaf zijn geboorte met zich mee, waarna het alleen nog maar groter werd. Volgens artsen in het ziekenhuis was de ziekte niet te behandelen; de menselijke blubber is intussen blind aan één oog.

Mohammed, die dagelijks bedelend de straten af struint om in het levensonderhoud van zijn gezin te kunnen voorzien, leerde Salima in 2008 kennen. Zij is een soortgenoot van hem: de vrouw is geboren met slechts één voet. 'Toen we elkaar tegenkwamen, wisten we meteen dat we voor elkaar voorbestemd waren', zegt Mohammad. Het stel is getrouwd en zijn eega is nu zeven maanden zwanger.

Het koppel leeft laatste tijd tussen hoop en vrees. 'We weten dat het een zoon wordt, maar niet of hij gezond zal zijn. We bidden vurig dat ons kind gespaard zal blijven van de miserie die wij moesten doormaken. Normaal zouden we nu dolgelukkig moeten zijn, maar de angst voor de toekomst overheerst', zo meldt Mohammed.

Klik hier voor een foto van de iets minder knappe man.