Sculli maand geschorst wegens liegen

Peterselieman

Giuseppe Sculli is door de Italiaanse voetbalbond voor een maand geschorst. De 31-jarige spits zou een valse verklaring hebben afgelegd in het onderzoek naar de ongeregeldheden bij de competitiewedstrijd tussen Genoa en Siena van vorig seizoen. Sculli, destijds spelend voor Genoa, staat inmiddels bij Lazio onder contract.

Sculli zou op de hoogte zijn geweest van plannen van Genoa-fans om op 22 april in eigen stadion te protesteren tegen de slechte resultaten. Tegenover de beroepscommissie ontkende hij dit echter. De wedstrijd tussen Genoa en Siena lag uiteindelijk drie kwartier stil omdat fans van de thuisploeg het veld bestormden.

Aanvankelijk oogstte Sculli enkel lof voor zijn reactie op de rellen. Hij weigerde gehoor te geven aan het verzoek om zijn shirt, dat hij in de ogen van de boze supporters net als zijn ploeggenoten niet waard was, uit te trekken. Bovendien kon de wedstrijd pas na overleg van Sculli met de leider van de harde kern worden hervat.

Genoa moest als gevolg van de ongeregeldheden de laatste twee thuiswedstrijden van vorig seizoen afwerken zonder publiek. Bovendien kreeg de club, die zich op het nippertje handhaafde in de Serie A, een boete van dertigduizend euro.